"Миролио" разширява фабриката си за платове в Сливен

Италианската компания ще инвестира нови 30 млн. лв. и ще разкрие над 100 нови работни места

Министър Лукарски връчва сертификат за инвестиция клас "А".  Сн. Министерство на финанстите

Италианската компания "Едуардо Миролио" ще инвестира нови 30 млн. лв. в разширение и модернизация на фабриката си за производство на вълнени платове в Сливен. В резултат ще бъдат разкрити нови 101 работни места.

"Новите инвестиции на "Едуардо Миролио" за нас са индикатор за добрите възможности за бизнес в страната. Запазване на доверието на инвеститорите и поддържането на добър инвестиционен климат са сред основните приоритети на Министерството на икономиката", каза министърът на икономиката Божидар Лукарски при връчването на сертификат за инвестиция клас "А".

Това е втори сертификат за италианската компания, след този от 2006 г., когато стъпи на българския пазар. Тогава компанията инвестира над 93 млн. лв. и разкри 600 работни места в новоизградената фабрика за предене и багрене в Ямбол.

С днешна дата Едуардо Миролио е собственик на 7 производствени предприятия. В Ямбол компанията има три завода – две предачници и бояджийница. В Сливен е заводът за вълнени платове и плетачница "Миролио Лана" и завода за вискозна коприна "Свилоза Ярн" ЕООД в Свищов.

През последните три години приходите на "Миролио" растат, като за 2013 г. оборотът ѝ е 202.3 млн.лв., а печалбата - 6.5 млн.лв. Активите на компанията са за близо 800 млн. лв., а в заводите ѝ са заети 2003 работници и служители.

"Миролио" е пример за успешна компания, която в продължение на много години последователно разширява дейността си у нас, отбеляза министър Лукарски.

Споделяне

Още от Бизнес