МРРБ гледа молбите за строителство в Слънчев бряг-Запад

Националният експертен съвет по устройство на територията към Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) разглежда днес всички постъпили молби за строителство в района на курортния комплекс Слънчев бряг – Запад, съобщиха в четвъртък отлично информирани източници.

В средата на миналия месец заместник-министърът на регионалното развитие Савин Ковачев призна, че близо година във ведомството се задържат около 80 молби с искане да се променят застроителните параметри на парцелите. Проблемът е, че големият инвеститорски интерес за строителството в този район не може да се поеме от съществуващата инфраструктура. Капацитетът на пречиствателната станция вече трудно поема отпадъчните води от действащите хотели. Проблем има с останалата техническа инфраструктура - канализация, електрозахранване, водоснабдяване и пътища.

Предложеното решение на проблема бе инвеститорите в този район да поемат и изграждането на техническата инфраструктура за собствена сметка. Според запознати, националният експертен съвет “ще пусне” през тази година строителството и в западната част на курортния комплекс.

Споделяне

Още от Имоти