МВнР проверява дали съюзнически пилоти са търсили убежище в българската резиденция в Багдад

Българското външно министерство проверява информацията, че този следобед военни от американско-британската коалиция са потърсили укритие в българското посолство в Багдад, каза външният министър Соломон Паси в Бургас.

Агенция Франс прес съобщи по-рано, че при преследването на американски или британски пилоти в Багдад активист на управляващата партия БААС е разказал, че в луксозния квартал "Ам Мансур", петима "вражески" пилоти са задържани в момент, когато се опитвали да се укрият в резиденцията на българския, мароканския и йорданския дипломат.

Почти всички дипломати напуснаха Багдад в началото на американската атака, отбелязва агенцията в репортаж, озаглавен "Ловът на американски и британски пилоти в Багдад започна".

"Не съм ги видял със собствените си очи, но един от другарите ми в квартала ми разказа за залавянето им", твърди Джасем, който се представил като студент по информатика.

От МВнР съобщиха, че цялата мисия на българското посолство в Багдад е евакуирана още преди началото на военните действия.

Споделяне

Още от България