За едно денонощие

МВР напълни арестите с ”битови престъпници”

Отчетът: Прибрани са 145 души, написани са 558 акта, образувани са 99 дела

Жандармерията също бе пусната да бори битовата престъпност

МВР продължи ударно в петък и събота своята акция за борба с битовата престъпност в страната, отчитайки 145 арестувани само за последните 24 часа. На сайта на вътрешното министерство обаче са изброени едва три от успехите на полицията, свързани със заловени крадци на метали и агнета.

Общо за последните 24 часа служителите на МВР са проверели 5634 души, от които 145 са попаднали зад решетките за 24 часа. Отделно са спрени за проверка малко над 3000 автомобила. Всичко това е довело до образуването на 99 досъдебни производства, издадени са 558 акта за глоби и 287 предупредителни протокола.

Пресцентърът на МВР фокусира вниманието върху следните случаи. В Карнобат е проведена проверка на пункт за изкупуване на черни и цветни метали. В момента, в който полицаите са били в пункта трима мъже са имали лошия късмет да дойдат за предаване на откъртено от сграда на община Карнобат желязо.

В Разград са установени крадци на 8 агнета от животновъдна ферма. Арестувани са двама души, които са осъждани и преди. В село Победа (Добричко) е арестуван 24-годишен мъж, който е демонтирал 29 метални профили от ограда на свой съселянин.

Преди да бъдат оповестени тези успехи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви пред БНТ, че сигурността на гражданите няма цена. Той обясни, че министерството ще възстанови мрежата си от нещатни сътрудници като средство за борба с битовата престъпност.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?