МВР не откри нарушения при проверката на колата на президентшата

МВР не откри нарушения при проверката на колата на президентшата

Няма нарушение на правилата при проверката на колата на Националната служба за охрана (НСО), в която се е возила съпругата на президента Десислава Радева. Това се казва в съобщение на Столичната полиция, цитирано от агенция "Фокус".

В сряда на бул. "България" в столицата полицейски патрул спира автомобил, в който се оказва, че се вози "охранявано лице", според първоначалната информация на МВР. По-късно вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов поясни, че в колата е била Десислава Радева – съпруга на президента. Автомобилът бил преследван от две патрулки, защото шофьорът отказал да спре. Полицаите не са забелязали лампите на автомобила на НСО, които може и да не са били включени, разясни Каракачанов. Той допълни, че при всеки случай, когато мине кола с тъмни стъкла и не е със специален режим на движение, тя се проверява.

"От извършената проверка на Столична дирекция на вътрешните работи по случая от 7 февруари се установи, че действията на полицейските служители при проверката на автомобил на НСО са в съответствие с разпоредбите на Закона за МВР и съответните други нормативни документи", се казва в официалното съобщение на СДВР.

"Автомобилът е бил със затъмнени стъкла, без обозначителни белези за специален режим на движение, управляван от служител на НСО и с него се е придвижвало охранявано лице. След установяване на горните обстоятелства полицейската проверка е преустановена незабавно и автомобилът на НСО е продължил по маршрута си", е посочено още в съобщението на СДВР.

В петък президентшата пусна във "Фейсбук" какво е значението на думата "комплот".

Междувременно в петък президентът Румен Радев освободи със свой указ генерал-лейтенант Ангел Антонов от длъжността началник на НСО. С друг указ държавният глава назначи досегашния заместник на Антонов полковник Росен Тодоров да изпълнява правомощията на началник на службата. Рокадата бе съгласувана още миналата седмица между правителството и държавния глава и не може да се обвързва със случая от сряда.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?