МВР задържа сина на бивш земеделски министър за ДДС измами

Синът на бившия земеделски министър Георги Танев от кабинета "Беров" е бил задържан по време на поредната спецакция на МВР, озаглавена "Универсалният", съобщи в четвъртък вътрешният министър Цветан Цветанов.

Операцията е била насочена срещу ДДС-измамите и вноса на хранителни продукти на територията на страната от европейската общност.

По думите на Цветанов синът на Танев е заподозрян като лидер на престъпна група, като заедно с него са задържани и "дъщеря на бивш митнически служител, както и небезизвестният Мравката, лице, което е съпричастно към убийството на Бай Миле".

"По този начин се е получавала една симбиоза, която е генерирала огромен финансов ресурс, който се е разпределял между субектите, които са участвали в управлението на страната, коментира министърът. Нещата са взаимосвързани и лесно може да се определи кой по какъв начин в годините на прехода е успявал да навлиза в територията и да прави бизнес с политическа подкрепа и криминални структури, за да може държавата да се превърне в това състояние, в което я заварихме", обясни Цветанов.

Преди години Георги Танев бе подсъдим заедно с финансиста Емил Хърсев за неизгодни сделки за голямо количество царевица, но в крайна сметка и двамата бяха оправдани.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?