МВР закрива 12 пожарни, но огнеборците в тях няма да загубят работата си

МВР закрива 12 пожарни, но огнеборците в тях няма да загубят работата си

Ръководството на МВР ще закрие общо 12 пожарни в страната, но работещите в тях огнеборци няма да бъдат съкратени, а ще бъдат пренасочени в други райони. Това съобщи вътрешният министър Валентин радев по време на парламентарния контрол в петък.

"Пампорово, Боровец, помня Брацигово и още няколко. Знам защо е направено и то е направено по правилния начин. Има карта на ситуацията – пожари, наводнения, земетресения всичко като катаклизми, което се е случвало", коментира МВР шефът, уверявайки че пожарникарите ще бъдат пренасочени към райони, в които има нужда от тях.

"За осигуряване на пожарната безопасност и защита на населението на курортните комплекси през летния туристически сезон всяка година, на основание сключени договори между министерството и конкретни общини, се командироват служители на Главната дирекция и с тази организация се осигурява оптимална защита на населението и гостите на най-посещаваните курорти. Същото е и през зимата", добави Радев.

В началото на октомври пожарникари протестираха заради "неадекватните политики, прилагани от политическото ръководство на МВР, водещи до закриване на районни и участъкови служби за пожарна безопасност и защита на населението".

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?