МВР залови 17-годишен за обира на болница "Токуда"

Криминалисти от столичното Четвърто РПУ са задържали 17-годишно момче, заподозряно за обира на 40 000 лева от оборота на болница "Токуда" в края на януари, съобщиха в понеделник от МВР. Според първоначалната информация за малко повече от месец арестантът извършил общо 4 обира и 2 кражби.

От МВР съобщават, че младежът откраднал телефон от свой връстник в подлеза на НДК на 21 януари. Два дни по-късно проникнал в регистратурата на "Токуда", пребил с палка служителката там и отмъкнал оборота.

В началото на февруари, докато бил на купон при свой познат в кв. "Лозенец", непълнолетният откраднал три мобилни телефона. На 13 февруари откраднал от столичен МОЛ марков часовник, а вечерта в кв. "Иван Вазов" нанесъл побой и ограбил столичанка, от която взел дамска чанта с 1300 лева и джиесем.

Два дни след последния грабеж младежът извършил още една кражба - на мобилен телефон от физкултурен салон на столично училище. Част от парите похарчил в казина, а друга – в нощни клубове. От заложна къща полицаите иззели трите мобилни телефони, били открити и апаратът, откраднат от учебно заведение, както и собственикът на марковия часовник.

В момента задържаният е с мярка "надзор", която се изпълнява от Детска педагогическа стая. Повдигнато му е и обвинение за грабеж, по което може да получи наказание от 3 до 10 години затвор, ако вината му бъде призната от съда.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?