На фона на правителствената парализа Тръмп организира празненство в Белия дом

Президентът нахрани футболисти с "Макдоналдс"

Менюто на Тръмп, сн. ЕПА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп организира вчера празненство с "бърза закуска" за колежански футболен отбор, станал национален шампион. Президентът твърди, че заради продължаващата частична парализа на правителството е финансирал партито със собствени средства, съобщи ДПА.

Тръмп, който е известен с това, че обича "бързата закуска", каза пред журналисти, че е подсигурил пици, 300 хамбургера и "много, много пържени картофки" за футболния отбор на университета "Клемсън".

Снимка от Белия дом показва как президентът се усмихва, застанал зад маса със сребърни подноси, отрупани с хамбургери от веригите за "бърза закуска" "Макдоналдс", "Бъргър кинг" и "Уендис".

Тръмп каза, че е подсигурил "страхотна американска храна" за футболистите. Друга снимка показва бели хартиени чаши, пълни с пържени картофи, носещи президентския печат.

"Правим го заради "затварянето" на правителството", каза Тръмп и добави: "Искаме да покажем, че всичко е наред", каза Тръмп и обясни, че затова е поканил колежаните.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс написа в Туитър: "Отказът на демократите да постигнат компромис за граничната сигурност и да възстановят работата на правителството не може да попречи на президента Тръмп да бъде домакин на националните шампиони ("Клемсън") тази вечер" и добави, че Тръмп лично е платил храната.

По-рано вчера Тръмп разкритикува демократите, че не преговарят за преодоляване на частичната парализа на държавните служби и каза, че не бърза да обяви извънредно положение в страната.

Частичната парализа на федералната администрация навлезе в 24-ия си ден, а двете спорещи страни все още са твърде разделени по въпроса за граничната сигурност, довел до проблема.  

Споделяне

Още по темата

Още от Свят