На фона на стачки и гафове БСП се скри от медиите

На фона на стачки и гафове БСП се скри от медиите

На фона на задълбочаващата се криза с учителските протести ръководството на БСП се скри във вторник и не пожела да отговаря на журналистически въпроси. Следобед в червената централа на “Позитано” 20 бе насрочен брифинг след заседание на Изпълнителното бюро (ИБ), но на него вместо “отговорни” представители на най-голямата управляваща партия, се явиха само шефката на пресцентъра Жанет Пашалиева и Атанас Папаризов, председател на съвета по евроинтеграция към ВС на БСП, но не и член на ИБ.

Журналистическият интерес обаче към наболели въпроси като учителската стачка, както и отхвърлянето на българските кандидати за съдия в Страсбург, не бе задоволен, а вместо това Папаризов обясни позицията на БСП за усвояване на еврофондовете, тема, която може да бъде разисквана не непременно днес. Всъщност премиерът и лидер на социалистите Сергей Станишев я разяснява напоследък нашироко, последно и в неделя пред Нова телевизия.

Оказа се, че и редовното заседание на парламентарната група на левицата, което традиционно се провежда във вторник привечер, няма да се състои. На него обикновено се решава дневния ред на заседанието на Народното събрание за седмицата. Сбирката на депутатите бе пренасрочена по неизяснени обстоятелства за сряда сутринта и така пак незададените въпроси останаха да висят във въздуха.

Споделяне

Още от България