Начело с Матеус България победи Уелс с 1:0

Начело с Матеус България победи Уелс с 1:0

В първия си мач под ръководството на новия си треньор Лотар Матеус българският национален отбор по футбол победи като гост Уелс с 1:0. Така след загубите от Англия в Лондон и от Черна гора в София българите стигнаха до първия си успех в своята група G от европейските квалификации за шампионата през 2012 г..

Голът отбеляза Ивелин Попов след подаване на Благой Георгиев 48-ата минута.

Първото полувреме на стадиона в Кардиф премина равностойно, като и двата отборо пропуснаха малкото си възможности за гол.

През второто полувреме в по-дълги периоди от играта българите успяха да задържат топката и да организират смислени атаки. Те устояха на натиска на домакините след гола на Попов, а в последните минути при няколко контраатаки бяха на косъм от увеличаване на разликата в резултата.

Пред БНТ треньорът Матеус изрази недоволство от играта на отбора си през това полувреме, като отбеляза, че играчите сякаш са забравили, че играят срещу Уелс.

"Но през второто полувреме нещата се промениха и съм много доволен от представянето ни. За да играем така, както след почивката, трябва да тичаме повече", каза Матеус.

В титулярния състав на отбора имаше няколко нови имена, които доскоро рядко влизаха в игра като защитниците Валентин Илиев (контузил се и сменен в края на първата част), Николай Бодуров и Петър Занев, Димитър Макриев като централен нападател и Георги Пеев в полузащитата.

На вратата бе Николай Михайлов, пред него – Иван Иванов, Стилиян Петров, Благой Георгиев, Мартин Петров, Ивелин Попов.

По-късно в игра се появиха Павел Виданов, Чавдар Янков и Димитър Рангелов.

За бавене на играта Мартин Петров получи втория си в квалификациите жълт картон и отпада от състава за следващия мач – през март срещу Швейцари в София.

В другия игран мач от нашата група като домакин Черна гора надигра Швейцария с 1:0 и оглави класирането с 9 точки от три победи.

Останалите резултати:

Група А - Казахстан - Белгия 0:2, Австрия - Азербайджан 3:0, Германия - Турция 3:0;

Група B - Армения - Словакия 3:1, Андора - Македония 0:2, Ейре - Русия 2:3;

Група C - Сърбия - Естония 1:3, Северна Ирландия - Италия 0:0, Словения - Фарьорски о-ви 5:1;

Група D - Люксембург - Беларус 0:0, Албания - Босна и Херцеговина 1:1

Група Е - Унгария - Сан Марино 8:0, Молдова - Холандия 0:1;

Група F - Грузия - Малта 1:0, Гърция - Латвия 1:0;

Група H - Кипър - Норвегия 1:2, Португалия - Дания 3:1;

Група I - Чехия - Шотладия 1:0, Испания - Литва 3:1.

Още от Спорт