Над 15 000 камиони и автобуси вече имат бордови устройства

Единственият доставчик на услугата ги предоставя срещу депозит от 1 лв. без такса обслужване

Над 15 000 камиони и автобуси вече имат бордови устройства

Над 15 000 камиони и автобуси вече са оборудвани с бордови устройства, съобщиха от "Интелигентни трафик системи" (ИТС). Фирмата е единият от общо двата национални доставчици на услугата тол такса, които могат да сключват договори с превозвачите. За сравнение по данни на превозвачите на вътрешния пазар оперират 100 000 тежкотоварни автомобили.

Другият - "Конкорд трафик солюшанс" до момента не е съобщавал дали подписва договори и доставя бордови устройства за тол системата, която влиза в експлоатация от 1 март. На сайта им продължава да стои единствено информация, че продават е-винетки. Няма яснота дали компанията "Конкорд трафик солюшънс" изобщо се занимава с тол услугите.

Така към момента единственият активен участник е фирмата ИТС, която уверява, че сключването на договори става лесно и бързо на онлайн тол платформата TollPass.bg чрез регистрация на личен профил.

Бордовите устройства ще се получават срещу 1 лв. депозит и 0 лв. месечна такса обслужване.

Новите условия ще важат за абсолютно всички клиенти на TollPass - нови и вече сключили своите договори и получили устройства, уверяват от ИТС.

Условията ще бъдат адаптирани и всички заплатили такси по старата цена ще получат уведомления за възстановяване на разликите, е посочено в съобщението.

Доставката на бордовите устройства се извършва с куриер, като в стандартните случаи времето от регистрация до получаване на устройствата отнема 24 часа.

За бордовите устройства не се изисква специализиран монтаж, а той може да бъде извършен от собствениците или водачите на моторните превозни средства.

Бордовото устройство се включва в запалката на автомобила, за да се активира в рамките на няколко минути. На дисплея му се появява регистрационният номер на съответното превозно средство и се натиска бутон "Избор". Подробни насоки може да бъдат прочетени на TollPass.bg.

След официалния старт на тол системата на 1 март 2020 г., водачите могат да са сигурни, че бордовото им устройство работи и е готово за път, когато договорния и техническия LED индикатор светят в зелено.

При въпроси относно активирането на бордовите устройства, потребителите могат да се свържат с TollPass контактен център (*5500).

"Интелигентни трафик системи" информира, че на 29 февруари от 3:00 до 5:00 часа има предвидени дейности по обновяване и внедряване на нови функционалности в електронната системата за събиране на пътни такси (винетки и тол).

В този период може да има временни затруднения при продажбата на винетки от Vinetki.bg, tollpass.bg и партньорската мрежа.

Споделяне

Още от Бизнес