Над 200 души блокираха портала на "Мадара" - Шумен

Над 200 души, които са в принудителен отпуск, блокираха тази сутрин портала на "Мадара" - Шумен и не допуснаха работниците от трите работещи цеха "Мостове", "Леярен" и "Транспортен". В завода работят близо 550 души. До сградата на завода не бе допуснат и административния персонал.

Четвърти пореден ден работниците в "Мадара" АД обявяват гражданско неподчинение, с което очакват започването на редовно изплащане на заплатите. Работещите в дружеството не са получавали възнаграждения за април, а старите им вземания са от ноември 2002 г.

Поради липса на поръчки, материали и финансови средства, заводът е спрял работа от 16 април. В понеделник, когато работниците се явиха на работните си места, бяха уведомени от изпълнителния директор Христомил Сапунджиев за решението на борда на директорите спирането на работата да продължи до 9 юни.

Собственикът на фирмата Валери Симеонов дължи над 1 200 000 лева към РУСО-Шумен. Това е наложило запор на сметките на "Мадара" АД. Над 800 000 лева са задълженията на дружеството към НЕК, има и други задължения към кредитори, уточниха протестиращите.

По БТА

Споделяне

Още от Бизнес

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?