Над 40 пожара в цялата страна продължават да горят

сн. БГНЕС

Пожарникари продължават да гасят в понеделник над 40 пожара в цялата страна, съобщиха от полицията. Пожарът в местността "Бели бор" в Рила планина е локализиран от три страни като в потушаването му в понеделник се включиха 130 души.

Летателната техника е в готовност и при необходимост също ще се  включи в гасенето. През нощта не е допуснато разрастване на площта на пожара.

Продължават действията по ликвидирането на друг пожар в Рила - в местността "Празна торба" в близост до Илийна река. В района на този пожар работят 16 пожарникари и спасители и 10 служители на горското стопанство на Благоевград.

Продължават усилията на видинските пожарникари и служители  на местното горско стопанство за потушаване на огнената стихия в землището на с. Киреево, близо до границата със Сърбия. Огънят е обхванал около 2000 декара смесена гора, сухи треви и храсти. На територията на нашата страна пожарът е локализиран, като се  доизгасяват отделни огнища.

Все още не е овладян огънят, възникнал вчера между бургаските села Вълчиново, Синьо Камене, Сливово и Гранитец. В локализирането на стихията участват осем пожарни екипа, полицаи, горски стопани, служители на община Средец и доброволци. Пожарът се развива с два фронта на площ от 10 000 декара. Няма непосредствена опасност за населените места в  района.

Около 1000 декара сухи треви и смесена гора горят край с.Тополица, община Айтос. В ликвидирането на пожара участват четири пожарни екипа. Огънят напълно е унищожил 30 дка иглолистна гора, фургон и вила.

Ликвидиран е пожарът, възникнал в землището на селата Тополница, Дяково и Делян. Наблюдение на района се осъществява и днес от екип на Горското стопанство. Огнената стихия унищожи 3500 декара сухи треви и храсти и около 350 дка смесена гора.

Споделяне

Още от България