Над 80 души са арестувани след поредни сблъсъци с полицията в Сейнт Луис

Над 80 души са арестувани след поредни сблъсъци с полицията в Сейнт Луис

Повече от 80 души бяха арестувани в неделя вечерта след поредния ден на протести в американския град Сейнт Луис, щата Мисури, срещу оправдаването на полицай, застрелял чернокож, предаде Ройтерс.

Полицаи в пълно снаряжение за борба с безредици използваха лютив спрей срещу протестиращите, които не се подчиниха на заповедите им да се разпръснат.

Протестите ескалираха, след като съдът оправда бившия полицай Джейсън Стокли, който през 2011 г. застреля 24-годишния Антъни Ламар Смит. Стотици се събраха още в петък след огласяването на съдебното решение, за да настояват за расово равенство.

Докато през деня демонстрациите протичаха мирно, след падането на нощта малки групи радикално настроени младежи оставаха по улиците, чупеха витрини и замеряха полицаите с камъни и различни предмети.

Автобуси с полицаи с палки и щитове пристигнаха тази нощ в неделя, където бяха извършени истински погроми, предаде Асошиейтед прес. Един полицай е бил ранен леко в крака. Полицията съобщи, че е конфискувала от протестиращи оръжия и пластмасови бутилки с неизвестна течност.

Споделяне

Още от Свят