Надзирател е задържан заради катастрофа след употреба на алкохол

Валентин Парашкевов избягал, след като ударил момиче и момче с мотор

Надзирател е задържан заради катастрофа след употреба на алкохол

Служител на "Съдебна охрана" е задържан заради предизвикана от него катастрофа, след която опитал да се укрие, съобщиха от прокуратурата.

В крайна сметка заподозреният Валентин Парашкевов е открит и тестван за алкохол, при което дрегерът показал 0.71 промила алкохол в кръвта му.

Инцидентът е станал около 14.15 часа в петък в Търговище. На двойно непрекъсната линия на пътя, Парашкевов решил да направи обратен завой с личния си автомобил.

След като не успял, дал на задна предавка и така мотоциклет с момче на 16 години и половина и момиче на 18 години се ударил в него. След удара моторът се отклонил и последвал челен удар в насрещно движещ се автомобил. По-сериозно пострадало след инцидента е момичето, което е със счупени ръка и крак и контузия на белия дроб.

Парашкевов е открит 2 часа след катастрофата в заведение, където му е направен и тестът за алкохол, след което е арестуван. Впоследствие той е задържан за 72 часа с прокурорско постановление.

Срещу него е повдигнато обвинение за причиняване на средни телесни повреди на повече от едно лице при управление на автомобил под въздействието на алкохол, за което може да получи от 1 до 6 години затвор.

Близките на двамата младежи обаче са притеснени, че случаят може да бъде покрит, защото арестуваният е брат на бившия шеф на полицията в града Станимир Парашкевов, който беше освободен преди 5 години заради слаби резултати.

"Братът на шофьора е много влиятелен човек в Търговище. Той може да си позволи да потули всички проблеми, които е създало момчето. През времето бившият шеф на полицията винаги го е прикривал. Водачът и преди е предизвиквал катастрофи. Това не е първият път, в който се качва пиян зад волана", разказа пред Нова телевизия бащата на пострадалото момче.

Споделяне

Още от България