Най-добрият работодател у нас вдига заплатите, стартовата става 575 лв.

Въвеждат се бонуси при липса на отсъствия от работа

Най-добрият работодател у нас вдига заплатите, стартовата става 575 лв.

Компанията, спечелила награда от Агенцията по заетостта за най-добър работодател в България за 2017 г. - японската Язаки, ще вдигне заплатите на част от служителите си. Това става ясно от съобщение на дружеството от вторник.

От 1 март се вдига стартовото възнаграждение на работниците на длъжност „оператор“ в завода в Димитровград, като то става 575 лв., тоест с 65 лв. повече от минималната работна заплата за страната. След 6 месеца трудов стаж операторите ще получават 600 лв.

Компанията предлага и други бонуси и социални придобивки. Един от бонусите е свързан с липсата на отсъствия от работното място – практика, която придобива все повече популярност сред големите и чуждестранните работодатели у нас.
Всеки оператор, който спазва своя месечен график, получава още 280 лв. към основната си заплата.

Допълнителните придобивки за служителите се увеличават и с двойно по-високата стойност на ваучерите за храна, която от 1 януари вече е 60 лв., става ясно още от съобщението на компанията.

В резултат на тези нововъведения доходът на операторите с 6-месечен стаж в Язаки стига до 940 лв., посочват от дружеството.

Допълнителните удобства за служителите включват още безплатен транспорт, двустепенно меню в столовата на завода само за 50 стотинки, 24-часово медицинско обслужване.
До месец май ще продължи и кампанията на завода „Доведи приятел“, с която могат да бъдат спечелени допълнително 230 лв. Тя дава възможност на всеки служител да спечели допълнително 230 лв. за всяка успешна препоръка, която е направил.

Заводът в Димитровград е третият в групата заводи на Язаки у нас, след тези в Сливен и Ямбол, като през 2016 г. служителите на компанията бяха близо 5000 души. Клиенти на Язаки България са най-големите и известни марки автомобили. Официалното откриване на завода в Димитровград ще бъде през април 2018 г.

Фирмата произвежда автомобилни компоненти и оборудване, климатици и различни продукти, свързани с екологията.

Преди няколко месеца японският производител обяви, че отваря 700 работни места в новия си завод в Димитровград. Производственият център на компанията там започна работа през есента на миналата година, като в него вече работят повече от 800 души.

Наградата „Работодател на годината“ за 2017 г., връчена от Агенцията по заетостта, бе заради няколко постижения. „Само през 2017 г. компанията е наела на работа и е осигурила устойчива заетост на 650 лица, насочени от 12 бюра по труда. 342 безработни лица са от регион Хасково, като от тях 99 са младежи до 29 години, а 45 – продължително безработни. 308 пък са наетите от регион Бургас. Освен това фирмата осигурява безплатен служебен транспорт на всички наети лица от отдалечени населени места“, гласят аргументите за наградата.

Споделяне

Още от Бизнес