Най-скъпите апартаменти в света се продават в Хонконг

В Хонконг се продават най-скъпите апартаменти в света. Квадратен метър от тези жилища струва на купувачите почти 245 000 долара, което е рекорд на пазара за недвижима собственост, предаде ИТАР-ТАСС.

От строителната компания "Сун Хун Каи пропъртис" съобщават, че стойността на триетажната постройка с най-скъпите апартаменти в света е 106 милиона долара. Тя е един от 12-те луксозни блока, построени на връх Виктория - в елитния район на мегаполиса, откъдето се открива най-красивата гледка в града. Площта на апартаментите е 433 квадратни метра.

Наред с Лондон и Монако, Хонконг се смята за града с най-скъпи елитни жилища. Баснословните цени се обясняват с недостига на свободни терени и с големите обеми ликвидни средства, с които разполага населението.

Хонконг е лидер в света и по брой на мултимилионери със състояние над 10 милиона долара. Броят им надхвърля 15 400 души, показват данните на консултантската компания New World Wealth.

Положението се усложнява от факта, че в британския анклав недвижима собственост все по-често купуват и много китайци от континенталната част на страната, където броят на богатите расте не с дни, а с часове.

Споделяне

Още от Бизнес