НАП планира поне 5000 проверки в зимните курорти до края на сезона

НАП планира поне 5000 проверки в зимните курорти до края на сезона

Контролната кампания на НАП продължава денонощно в зимните курорти в цялата страна. От началото ѝ  са  извършени над 3000 проверки и наблюдения. Резултатите сочат, че най-много нарушения на данъчните изисквания има в  Пампорово, а най-малко в Банско.

До края на сезона приходната агенция планира поне още 5000 проверки на обекти в зимните курорти.

За пръв път през тази година неиздаването на касова бележка вече не е най-често откриваното данъчно нарушение, като е изместено от несъответствието на наличните пари в каса с отчетените на касовия апарат.

Общият брой на нарушенията, открити от НАП от началото на зимния сезон в курортите, намалява до под 10% от проверените, като значителен принос за това има практиката на запечатване на обекти за данъчни нарушения за срок до 1 месец, посочват данъчните.

Инспектори на НАП и екипи от МВР извършват скрити и явни наблюдения, инвентаризации на наличните стоки и проверки за отчитане на оборотите от началото на туристическия сезон във всички зимни курорти.

Следи се и движението на стоки към хотели, ресторанти и други търговски обекти, като на постоянно наблюдение са подложени също борси и тържища. В кампанията участва и звеното за фискален контрол, който освен движението на рискови стоки, проверява и ползването на луксозни автомобили за лични нужди.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?