НАП започна да събира мобилни данъчни екипи и обяви свободни позиции

Националната агенция за приходите (НАП) набира нови инспектори за граничните пунктове "Капитан Петко войвода" и "Маказа - Нимфея", съобщиха от приходната агенция в понеделник. Крайният срок за подаване на документи е 17 декември, вторник.

В новото звено "Фискален контрол", което ще работи от 1 януари 2014 година, ще бъдат назначени 17 души, съобщават от приходното ведомство, но не уточняват колко души вече са подали документи.

Екипите ще правят проверки в близост до двата гранични пункта, а също и във вътрешността на страната - в местата, където транспортните средства ще бъдат разтоварвани под данъчен контрол. Работата на инспекторите ще бъде свързана с физически и документален контрол на стоки, представляващи висок фискален риск.

Служителите в звеното ще бъдат обезпечени с транспортни средства и с техническо оборудване за изпълнение на функциите си, завършва съобщението.

Назначаването на служители за мобилни екипи е във връзка с приетите промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, влизащи в сила от началото на следващата година, според които данъчните ще извършват проверки на рискови за фиска стоки във вътрешността на страната, като ще могат да спират транспортни средства, превозващи такива стоки, и да изискват документите им. При установени нередности те ще имат право да пломбират стоките до отстраняване на нередностите и да санкционират водачите.

Към момента с мобилни екипи разполага Агенция “Митници”, които проверяват товари при съмнения или сигнали за нарушение на митническия режим.

Споделяне

Още от Бизнес