Нападател с нож уби човек в училище в Словакия и беше застрелян от полицията

Нападател с нож уби човек в училище в Словакия и беше застрелян от полицията

Полицията на Словакия съобщи, че е застреляла 22-годишен мъж, извършил нападение с нож в училище в северния град Врутки, на 220 км от Братислава, предаде Ройтерс.

Убит е заместник-директорът на училището, който бил намушкан на няколко места, докато се опитвал да предпази с тялото си учениците.

Петима души са ранени, включително двама ученици. Състоянието на една учителка е тежко, посочва братиславската телевизия "Йой".

Нападателят бил застрелян от полицията, след като избягал от училището, което се намира в жилищен квартал. Директорът на полицията Милан Лучански заяви, че според силите на реда извършителят е бивш ученик.Той влязъл в училището, като разбил стъклена врата. "След това някои членове на училищния персонал се опитали да му преградят пътя и да го спрат, и той използвал нож, който носел със себе си", добави Лучански.

След като убил заместник-директора и ранил човек от охраната, нападателят влязъл в класна стая, където ранил сериозно учителка и двама ученици, на които нанесъл множество удари с нож, преди да избяга. По данни на телевизия ТАЗ освен нож, мъжът използвал и пистолет.

Полицаите употребили срещу него оръжието си, след като той оказал съпротива при арест, на около 200 м от местопрестъплението.

Ранените са приети в болница в намиращия се наблизо град Мартин.

Според сайта aktuality.sk нападателят работел в училището. Той обслужвал автоматите за безалкохолни напитки и се занимавал със снабдяването на училищния бюфет. Полицията разследва мотивите за престъплението.

Началните училища в Словакия започнаха да се връщат към работа на 1 юни след облекчаването на наложените заради коронавируса ограничителни мерки.

Споделяне

Още от Европа