Наводнения в Източна Македония събориха мостове и взеха една жертва

Наводнения в Източна Македония събориха мостове и взеха една жертва

Обширни територии в района на градовете Струмица, Радовиш, Кочани, Щип, Свети Николе и Куманово в Източна Македония са наводнени от поройните дъждове през последното денонощие, предаде агенция МИА.

Придошлите води събориха няколко моста, редица села са откъснати от света, а две язовирни стени са застрашени от събаряне. Наводненията са нанесли големи щети на земеделските посеви.

Заради обилните валежи се е повишило нивото на Кочанската река. Пътната служба в град Кочани разчиства свлачища на автомагистралния път Виница -Берово, които затрудняват движението.

Преляла е и река Брегалница, като е наводнила около 30 къщи и градския стадион в Щип. Наводнени са и водоизточниците, от които градът се снабдява с питейна  вода. В Свети Николе поради авария е спряло електроснабдяването.

Жител на село в района на Куманово се е удавил снощи, опитвайки се да прегази придошлата река Длабочица. Тялото на мъжа е било извадено от реката на около два километра от мястото, където се е удавил.

Поройните дъждове в Източна Македония продължават и във вторник. Заради високите температури е възможно и ускорено топене на снеговете по планините, което допълнително ще влоши положението. Спиране на дъждовете може да се очаква от утре.

Споделяне

Още по темата

Още от Балкани

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?