НДСВ остана със 107 депутати, БЗНС още не са готови със своя ПГ

Парламентарната група на НДСВ остана със 107 депутати, след напускането на хасковския народен представител Мима Ненкова. Зам.председателят на парламента Камелия Касабова обяви в четвъртък в пленарната зала, че Ненкова е подала заявление за напускане на царската ПГ и от днес е независим депутат.

Заедно с 20-те депутати на ДПС, управляващата коалиция все още има мнозинство в парламента от 127 народни представители.

Още във вторник Ненкова обяви, че напуска НДСВ, защото не била съгласна с политиката и поведението на управляващите. Тя заяви пред медиите, че няма да се присъедини към нито една от сега съществуващите ПГ и ще остане независим народен представител. В парламента Мима Ненкова влезе миналата година, на мястото на Валентин Церовски, след като той беше назначен за министър на регионалното развитие на мястото на подалия оставка вицепремиер Костадин Паскалев.

Днес най-вероятно няма да се състои очакваното учредяване на парламентарната група на БЗНС-НС и Демократическата партия, съобщи лидерът на земеделския съюз Анастасия Мозер.

Трябва да се доуточнят някои параметри, както и спорни въпроси, допълни Мозер.

Преди два дни коалиционният партньор на БЗНС и ДП за местните избори Любен Дилов-син съобщи, че новата група ще се учреди в четвъртък и ще има минимум 13 депутати. В момента народните представители на БЗНС и ДП са общо седем.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?