НДСВ ще има свои кандидати за президент и за кмет на София

НДСВ ще има свои кандидати за президент и за кмет на София

НДСВ задължително ще има свой кандидат за президент, както и за кмет на София през 2011 година. Това заяви лидерът на НДСВ Христина Христова в интервю за БТА. Христова беше избрана за председател на партията на петия извънреден конгрес на НДСВ в събота с 404 гласа от 717 гласували делегати. 

Христова обяви като основен приоритет на партията местните избори през 2011 година. Целта е НДСВ да има навсякъде представителство на общинско ниво, обясни тя. Новият лидер на НДСВ ще заложи на приемственост и на по-голямо участие на местните структури във вземането на решения.

"Личното ми мнение е, че НДСВ има личности, които да издигне за кандидат за държавен глава. Имаме "Европеец на годината", имаме "Еврокомисар на годината"...  Още с никого не са водени разговори, но имаме кого да предложим и със сигурност ще имаме кандидат за държавен глава", заяви още Христова.

На въпрос дали Симеон Сакскобургготски ще остане "лидер в сянка" на НДСВ Христова заяви: "Той винаги ще остане лидерът - с главно "Л". Аз, като нов председател на НДСВ, ще го търся винаги за ценни съвети, когато има възможност. Симеон Сакскобургготски е истински европейски реформатор и добре разпознаваема личност в европейските среди. Винаги, когато имам съмнения дали някои наши дейности и политики напълно съответстват на европейските ценности, ще търся царя за съвети".

Христова даде да се разбере, че НДСВ не би приела отцепилите се от партията фигури. "Някои личности, които бяха напуснали партията, вече се върнаха. Но тези, които нанесоха много тежки травми, нямат място в нашите редици", посочи тя.

Споделяне

Още от България