НДСВ вади свой кандидат-президент през юни

НДСВ вади свой кандидат-президент през юни
НДСВ най-вероятно ще предложи свой кандидат-президент през юни, заяви в понеделник пред БТВ зам.-председателят на жълтите Николай Свинаров.

“Обмислят се вариантите и през юни вече ще има политическа позиция, тя ще бъде коментирана от Политическия съвет и обявена на нашите симпатизанти”, каза Свинаров.

Зам.-председателят на жълтите заяви, че поддържа позицията НДСВ да излезе с кандидатура още през юни, а не през септември, както обявяват, че ще направят десните партии.

По повод резултатите от проучването на "Галъп", които нареждат НДСВ на шесто място по подкрепа, Свинаров коментира, че НДСВ “винаги е успява да консолидира привържениците си преди избори и да постигне добри резултати”.

Той даде като пример представянето на НДСВ на последните парламентарни избори, където НДСВ спечели малко над 20% от гласовете и се нареди на второ място след Коалиция за България.

“Не сме доволни от последните парламентарни избори, но все пак второто място беше едно достойно представяне”, отбеляза Свинаров и добави, че резултатите от социологическите проучвания не трябва да се приемат конкретно.

По думите му участието на НДСВ в трипартийната управляваща коалиция поражда “неразбиране сред част от хората”. Въпреки това той прогнозира, че когато членството на България в ЕС от 1 януари 2007 година стане факт, голяма част заслугата за него ще бъде отнесена към политическите активи на НДСВ. 

Той си обясни рейтинга на все бъдещата партия на Бойко Борисов с думите, че “българският гражданин е склонен да вярва в чудеса”.

В същото време Бойко Борисов заяви пред НТВ, че до 1 януари 2007 г ще година ГЕРБ прави всичко възможно да помага на правителството.

“Нищо не ми харесва в работата на правителството, но до 1 януари 2007 не е полезно то да се разклаща”, каза още Борисов.

По думите му тогава десните сили трябва да се подготвят, за да има алтернатива на тройната коалиция.

Споделяне

Още от България

Защо се стигна до хаоса с ваксинирането срещу Covid?