НДСВ вади свой кандидат-президент през юни

НДСВ вади свой кандидат-президент през юни
НДСВ най-вероятно ще предложи свой кандидат-президент през юни, заяви в понеделник пред БТВ зам.-председателят на жълтите Николай Свинаров.

“Обмислят се вариантите и през юни вече ще има политическа позиция, тя ще бъде коментирана от Политическия съвет и обявена на нашите симпатизанти”, каза Свинаров.

Зам.-председателят на жълтите заяви, че поддържа позицията НДСВ да излезе с кандидатура още през юни, а не през септември, както обявяват, че ще направят десните партии.

По повод резултатите от проучването на "Галъп", които нареждат НДСВ на шесто място по подкрепа, Свинаров коментира, че НДСВ “винаги е успява да консолидира привържениците си преди избори и да постигне добри резултати”.

Той даде като пример представянето на НДСВ на последните парламентарни избори, където НДСВ спечели малко над 20% от гласовете и се нареди на второ място след Коалиция за България.

“Не сме доволни от последните парламентарни избори, но все пак второто място беше едно достойно представяне”, отбеляза Свинаров и добави, че резултатите от социологическите проучвания не трябва да се приемат конкретно.

По думите му участието на НДСВ в трипартийната управляваща коалиция поражда “неразбиране сред част от хората”. Въпреки това той прогнозира, че когато членството на България в ЕС от 1 януари 2007 година стане факт, голяма част заслугата за него ще бъде отнесена към политическите активи на НДСВ. 

Той си обясни рейтинга на все бъдещата партия на Бойко Борисов с думите, че “българският гражданин е склонен да вярва в чудеса”.

В същото време Бойко Борисов заяви пред НТВ, че до 1 януари 2007 г ще година ГЕРБ прави всичко възможно да помага на правителството.

“Нищо не ми харесва в работата на правителството, но до 1 януари 2007 не е полезно то да се разклаща”, каза още Борисов.

По думите му тогава десните сили трябва да се подготвят, за да има алтернатива на тройната коалиция.

Споделяне

Още от България