НДСВ започва преговори с ДПС за Булгартабак

Политическия съвет на НДСВ е упълномощил ръководството си да инициира среща с ръководството на ДПС, на която да бъдат обсъдени вариантите за приватизация на "Булгартабак холдинг" АД, съобщи след днешното заседание вицепремиерът Николай Василев.

Той каза, че има готовност в кратък срок да внесе в Министерския съвет разработената нова стратегия за приватизация на дружеството. Василев каза, че е представил пред Политическия съвет на НДСВ документ за основни въпроси около стратегията за приватизация на "Булгартабак".

Сред въпросите в доклада са дали е нужна нова стратегия за приватизация на дружеството и дали то да се продава цяло или начасти. В него се изброяват всички възможни варианти, както и изводите от анализа на Министерството на икономиката.

Василев каза, че той застава зад приемането на подобрена стратегия за приватизация на базата на старата. Според него има по-добър вариант от продаването на всички 33 дружества на холдинга по отделно.

Върховният административен съд е насрочил за утре за разглеждане в открито заседание пред тричленен състав на съда делото, образувано по жалба на австрийската "Табако холдинг".

Жалбата на "Табако холдинг" е срещу решение на Агенцията за приватизация за прекратяване на достъпа на холдинга до актуализираната информация за "Булгартабак холдинг" АД и за прекратяване на процедурата по подобряване на офертите.

Споделяне

Още от Бизнес

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?