Неизвестни нападнаха полицейското управление в населеното село в Сърбия

Неизвестни извършители са стреляли с автомат тази нощ срещу полицейското управление в населеното с албанци село Добросин в сръбската община Буяновац, съобщи говорителят на полицейското управление във Вране Драган Стаменкович, цитиран от агенция Танюг.

"Нападението срещу полицията, съответно срещу полицейското управление, извършено в три часа през нощта (4 ч. българско време, бел.ред.), е терористичен акт", заяви Стаменкович, напомняйки, че в този момент не може да сподели повече детайли за инцидента.

Село Добросин, в което е разположен и контролният пункт за Косово, се намира на около 16 километра югозапазно от Буяновац. Селото е известно с това, че в началото на януари 2000 г. там е създадена т.нар. Освободителна армия на Прешево, Медведжа и Буяновац.

"Няма да гледаме спокойно как някой напада полицаи", каза сръбският вътрешен министър Ивица Дачич, потвърждавайки информацията, че през нощта "неизвестни извършители от албанска терористична група" от Косово са нападнали полицейското управление в село Доброшин.

Дачич съобщи, че при нападението, което е станало на 100-150 метра от границата с Косово, няма пострадали. "Произведени са няколко изстрела. Четирима полицаи са били на работа в управлението, за щастие никой не е пострадал", посочи Дачич, допълвайки, че след време атаката е била подновена, при което полицаите са отговорили със стрелба.

Споделяне

Още от Балкани

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?