Неизвестни стреляли в близост до резиденцията на македонския президент

Неизвестни стреляли в близост до резиденцията на македонския президент

Служители на македонското вътрешно министерство издирват най-малко трима души - двама мъже и една жена, по подозрение, че миналата нощ са стреляли в близост до вилата на македонския президент Георге Иванов на хълма Водно в Скопие, съобщават македонските медии.

Трима изстреляли няколко куршума от пистолет в близост до вилата. Те са издирвани  и от военната част "Вълци", но още няма официални информации кой и защо е стрелял.

В кабинета на македонския президент бе уточнено пред Танюг, че стрелбата не е била в близост до вилата, а в парка Водно.

Това не е първият инцидент в близост до президентската резиденция. През август 33-годишен руснак нахлу във вилата на македонския президент в 10 часа сутринта. Нахлуването било заснето от охранителните камери, на които се виждало как нарушителят прескача оградата от задната част на резиденцията.

Македонският президент Иванов тогава не бил във вилата, а руснакът бързо след това бе арестуван. Руснакът нямал в себе си оръжие и заявил, че не е знаел, че това е  вилата на македонския президент. По изясняването на този случай работи министерството на вътрешните работи на Македония.

Споделяне

Още от Балкани