Необичайно лошо време причини щети във Франция

Необичайно за май лошо време удари южната част на Франция, съобщи Франс прес.

Шестметрови вълни връхлетяха Лазурния бряг в Югоизточна Франция, а снеговалежи прекъснаха електроснабдяването в някои югозападни региони.

Гигантските вълни нанесоха многобройни щети по плажовете на Лазурния бряг, но няма информация за ранени или изчезнали хора.

Вълните са отнесли оборудването на плажовете - от летището чак до пристанището, уточни зам.-кметът на Ница Беноа Кандел.

Плажовете и част от шосетата в района са затворени. Кметът на Ница Кристиан Естрози, който е и член на ръководството на френското икономическо министерство, поиска държавата да обяви града за зона на природно бедствие - процедура, която би улеснила изплащането на обезщетения от застрахователите.

Същото направи и кметът на Кан Бернар Брошан, чийто град на 12 май предстои да стане за пореден път домакин на прочутия кинофестивал.

Междувременно обилни снеговалежи повалиха дървета върху далекопроводи и така прекъснаха тока на 23 000 домакинства от департамента Ариеж близо до границата с Испания. Поради силните ветрове бе временно преустановен въздушният трафик в района на летищата в Перпинян и Монпелие.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?