Неотложни задачи до изборите според СДС

Във вторник СДС предложи и списък от неотложни задачи до парламентарните избори, свързани със сектора за сигурност: приемане на закон за управление при кризи и план за приложението му, поправки в законите за отпадане на наборната военна служба след 2006 г. и ускорена професионализация на армията, както и преглед на плановете за инвестиции в МО, МВР и други.

СДС настоява да се приемат принципи за реформа на специалните служби в първите месеци на новия мандат с цел пресичане на спекулации в предизборния период и бездействието след това.

От "Раковски" 134 настояват Консултативния съвет към президента да изрази ясна позиция по: разширяване на българското участие в операцията в Афганистан; развитие на участието ни в стабилизирането и възстановяването на Ирак; бъдещето ни участие в операциите в Босна и Косово; развитието на стратегическото партньорство със САЩ, включително военно присъствие в страната ни и съвместна модернизация и подготовка на въоръжените сили в хода на трансформацията на НАТО и нашата армия.

Според синята партия, КСНС трябва да заеме позиция и по развитие на българската политика за подпомагане на страните от Адриатическата група и по-специално Албания и Македония за успешно присъединяване към НАТО, както и за разширено сътрудничество с Грузия и Украйна в изграждане на институциите в сферата на сигурността и отбраната.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?