Нови 62 панелки в страната ще бъдат санирани с над 16 млн. лв от ЕС

Нови 62 панелки в страната ще бъдат санирани с над 16 млн. лв от ЕС

Рамкови споразумения за саниране на още 62 жилищни сгради в София, Видин, Враца, Ловеч, Монтана, Плевен и Лом с над 16 млн. лв., предоставени от еврофондовете, е подписало регионалното министерство.

Предстои подписване на индивидуалните договори за обновяване на всяка една от одобрените панелки.

Фирмите, с които е подписано рамково споразумение за изпълнение на строително-монтажни работи за София, са "Хидроизомат“ АД, "Доби Строй“ ЕООД, "Инфраструктурна компания“ АД, "Мират Груп“ ООД, "КИК Дизайн“ ООД, ДЗЗД "Жилсан“, Консорциум "Европейски дом“, "Планекс  Билд“ ООД, Сдружение "Инфра РС Енерджи“, "Еко Строй“ ООД, ЕТ "Васил Иванов Костов“, "НВГ Груп“ ЕООД, "Универсал Строй Консулт“ ООД и "Красин“ ООД.

За проектиране и авторски надзор са избрани фирмите "ТСД Груп“, ДЗЗД "Ребилд“ и "Вамос“ ООД, с които също са сключени рамкови споразумения.

В София ще бъдат санирани 54 сгради с малко над 14 млн. лв.

В Северозападен регион фирмите, с които се сключи споразумение за санирането, са "КСВ& Инфракорект 2014“ и "Бодрост 96“ ЕООД. Във Видин, Враца, Ловеч, Монтана, Плевен и Лом ще бъдат обновени осем панелки с близо 2.2 млн. лв. Проектант и изпълнител на авторския надзор е Консорциум "ППМ-Ивалс“.

Началният срок на строителните дейности се обуславя от изработването на инвестиционен проект за всяка сграда, издаването на разрешение за строеж и сключване на индивидуален договор въз основа на Рамковото споразумение за извършване на строително-монтажни дейности по програмата. 

Крайният срок за изпълнение на строително-монтажните работи е 31 октомври 2015 г., докогато сградите да бъдат въведени в експлоатация.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес