Новите данъчни декларации вече са достъпни онлайн

Новите данъчни декларации вече са достъпни онлайн

Новите годишни данъчни декларации за облагане на доходите на гражданите и за корпоративни данъци за 2017 г. вече са публикувани на сайта на Националната агенция за приходите (НАП), съобщиха оттам. 

Срокът за подаване на формулярите изтича на 30 април 2018.

Най-лесно и бързо е те да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код - ПИК, който се издава безплатно в офис на НАП.

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2018 г., физическите лица могат да ползват и 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, но не повече от 500 лв.

Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 31 януари 2018 г.

Формулярите за облагане с корпоративни данъци за 2017 г. също са качени на интернет страницата на агенцията. Срокът за фирмените декларации е 31 март 2018 г.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП.

Споделяне

Още от Бизнес