Новият посланик на САЩ ще работи за задълбочаване на бизнес отношенията

Новият посланик на САЩ у нас Марси Рийс смята, че може да се задълбочат бизнес отношенията между Съединените щати и България. Тя се срещна във вторник с вътрешния министър Цветан Цветанов и с външния – Николай Младенов.

 

Николай Младенов заяви след срещата, че ще бъде разширен обхватът на двустранните отношения, като се задълбочат икономическите и търговските връзки и се засили партньорството в ключови области, свързани с енергийната сигурност на Балканите и в Европа.

 

Николай Младенов изрази увереност, че ще може да се постигне напредък и по важни за българското общество въпроси като споразумението за социална сигурност, което ще позволи на български граждани, които са живели и работили в САЩ, да прехвърлят своите права в България, и по визовия въпрос, когато се изпълнят законовите изисквания за това.

 

От МВР съобщиха, че посланик Рийс и Цветанов са "обсъдили теми от взаимен интерес в рамките на двустранните отношения". Рийс е заявила своята готовност за успешна съвместна работа по време на мандата ѝ в България.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?