Обама поканил Борисов на среща в Белия дом през декември

Обама поканил Борисов на среща в Белия дом през декември

Президентът на САЩ Барак Обама е поканил премиера Бойко Борисов на среща в Белия дом през декември тази година, съобщи пресцентърът на МВР. Поканата е била предадена на вътрешния министър Цветан Цветанов от Джон Бренън, специален съветник на президента Обама по въпросите на контратероризма.

Поканата все още не е потвърдена официално от САЩ.

В края на срещата си с Цветанов във Вашингтон Бренън е предадал поканата  и е заявил, че това ще бъде една от първите срещи на президента Обама с чуждестранен ръководител след преизбирането му за президент, съобщи агенция ”Фокус”, позовавайки се на вътрешното министерство.

Цветанов от своя страна е предадал поздравления от името на министър председателя Бойко Борисов към президента Барак Обама, във връзка с преизбирането му за втори президентски мандат и ”пожеланията му за успешни нови четири години начело на американската държава и лидер на демократичния свят”.

Бренън е приел поздравленията и е  изказал мнение, че администрацията на президента Обама и американският народ като цяло винаги са считали България за важен стратегически съюзник в Европа и света.

Споделяне

Още по темата

Още от България