Новият шеф на БНР започва мандата си с ревизия на медията

Предстои вътрешен одит и ревизия на Българското национално радио(БНР), заяви пред журналисти новият директор на медията Валери Тодоров, след като във вторник официално встъпи в длъжност.

Той бе избран за генерален директор на БНР от Съвета за електронни медии, въпреки че това предизвика недоволство сред голяма част от журналистите в радиото, които смятаха, че изборът на този кандидат е предрешен, тъй като е удобен за управляващите.

Това ще бъде първото нещо, което той ще предприеме, след като заеме поста на директор. Тодоров възнамерява да модернизира техниката в радиото и да подобри квалификацията на работещите.

До един месец Тодоров ще предложи и кандидатури за управителния съвет на радиото, тъй като мандатите на членове на съвета изтичат.

Според новия шеф радиото трябва да се отвори повече към аудиторията между 15 и 40-годишна възраст, която според социологическите проучвания най-малко слуша БНР. Трябва да се открият нови кореспондентски пунктове в чужбина съвместно с БТА и БНТ, смята още той.

По думите на Тодоров има нужда от промяна и на седмичния обзор "Неделя 150", който трябва “да смени формата и да търси нови изразни средства”.

Според концепцията, с която Тодоров беше избран от СЕМ, до края на мандата му БНР ще открие пет нови регионални центъра - в София, Плевен, Бургас, Видин и Кърджали, и ще възстанови музикалната програма "Орфей".

Плановете на Тодоров включват и изграждане на собствена предавателна мрежа. Като частен оператор БТК във всеки един момент може да изключи сигнала на БНР, обясни той.

От своя страна бившият вече директор Поля Станчева пожела на наследника си на поста да се ползва с уважение и да продължи това, което вече е било постигнато.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?