"Новото време" със стара идея - депутати да заминат за Кербала

Поредната идея на депутатите от ПГ "Новото време" е всички парламентарни групи да излъчат свои представители за делегация до Кербала. Лидерът на нововремци Мирослав Севлиевски обяви пред журналисти, че е готов лично да замине за Ирак. Целта на пътуването била депутатите на място да видят каква е там обстановката и да преценят рисковете за нашия контингент.

Подобна идея - депутати да патрулират в Кербала, лансира неотдавна и Камен Влахов от НДСВ. Членове на комисията по отбрана и сигурност също възнамеряваха "на място" да се запознаят със ситуацията. Военните обаче им препоръчаха да си седят тук и да не създават допълнително главоболия на бойците ни, които си имат достатъчно задължения, за да трябва да охраняват и народни представители.

По повод опасенията, че по този начин ще създадат допълнителни проблеми на българските военнослужещи, които ще трябва да охраняват и ВИП-персоните, Севлиевски увери, че депутатите щели да подпишат декларация, че заминават на своя отговорност.

Запитан дали не им е достатъчна информацията, която получават от институциите - Министерство на отбраната, Външно и Генералния щаб, Севлиевски обясни, че не това е идеята за посещението и не трябвало да се спекулира по този начин с намеренията им.

Споделяне

Още от България