“Ню Имидж” отрече за незаконно участие на деца във филми

Компанията “Ню Имидж”, собственик на “Бояна филм”, отрече твърденията, че фирмата наема незаконно деца за снимане в свои продукции. Това се казва в съобщение на “Ню Имидж”, разпространено в понеделник.

То идва ден след като Инициативен комитет за защита правата на децата и изпълнителите в кино- и телевизионната индустрии заяви, че малолетни работели за филмовата компания без разрешение на Главна инспекция на труда, а родителите на малчуганите не смеели да се оплачат, заради парите, които получават за снимките.

От неправителствената организация предупредиха, че децата не получават храна и че вземат различни заплащания, които се определяли и от етническата им принадлежност.

Компанията е изпълнила всички законови изисквания за ангажиране на деца в заснемането на кино-продукции, като за целта е поискано писменото съгласие от на родителите. “Ню Имидж” посочва, че осигурява медицинско наблюдение, както и транспорт до и от мястото на снимките, храна и напитки, а също и почивка и подходящи развлечения.

Фирмата отхвърля и обвиненията за дискриминация, като отбелязва, че хонорарите на децата се определят от ролята, която изпълняват, личните качества и специалните умения на участниците.

В заключение “Ню Имидж” коментира, че твърденията на инициативния комитет накърняват “доброто име на компанията чрез излагане на неверни твърдения и безпочвени обвинения”.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?