Нюйоркските офиси на най-големите банки и медии получиха пликове с бял прах

Пликове с подозрителен бял прах бяха получени и в нюйоркските офиси на банковата група "Ситигруп", на медийния холдинг "Нюз корпорейшън" на Рупърт Мърдок и вестник "Уолстрийт джърнъл", съобщи Ройтерс.


През последните два дни поне десет банки и медии са получили такива пликове, в това число "Уелс Фарго", "Джей Пи Морган Чейс" и телевизия "Фокс нюз", която също е в медийния холдинг на Мърдок. Писмо с бял прах, адресирано до кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, било получено в офис на градската управа в един от районите на града.

 

Според източници от полицията на всички пликове било написано "Честит Първи май! С това ви напомняме, че не вие контролирате събитията". Това дава основание на полицията да
предполага, че те са били изпратени от симпатизант на движението "Окупирай Уолстрийт", което вчера организира масови демонстрации в цялата страна по случай Деня на първомайската стачка.

 

Полицията обяви, че и в десетте случая неизвестният прах бил безобиден - обикновено царевично нишесте. От "Окупирай Уолстрийт" отричат, че имат нещо общо с изпращането на пликовете.

Споделяне

Още от Свят