"Нюзуик" ще публикува последното си хартиено издание на 31 декември

Американският седмичник "Нюзуик" ще публикува последното си хартиено издание на 31 декември и от началото на следващата година преминава в изцяло електронен формат, съобщи компанията. Очакват се съкращения на работни места, отбелязва Асошиейтед прес.

Електронното издание ще се казва "Нюзуик глобъл" и ще бъде едно за целия свят, според публикация на сайта Дейли бийст. То ще бъде достъпно за абонати и ще може да се чете на таблети и в интернет, като част от съдържанието ще бъде на разположение в сайта Дейли бийст, посочиха главният редактор и основателка на Нюзуик дейли бийст (The Newsweek Daily Beast Co) Тина Браун и главният изпълнителен директор Баба Шети в съобщението на сайта.

Браун отбелязва, че се очакват съкращения на персонала, но не посочи подробности. Тя уточни, че секторът е все по-засегнат от трудностите с рекламите.

Още през юли главният изпълнителен директор на Ай Ей Си (IAC) Бари Дилър, който купи съвместната компания Нюзуик Дейли бийст, спомена, че на изданието предстои да премине в електронен формат.

Споделяне

Още от Свят