О. Дж. Симпсън пуснат под гаранция с осем обвинения

Съдът в Лас Вегас пусна под гаранция в сряда бившия футболист О. Дж. Симпсън, който по-рано през деня получи от прокуратурата обвинения за осем престъпления, предаде Асошиейтед прес.

Гаранцията, която бе определена на Симпсън, е 125 хил.долара. той е длъжен да си предаде поспорта в прокуратурата и му бе забранен какъвто и да било контакт с останалите заподозрени и свидетилите по случая 

Според съдебните документи бившият футболист, който бе арестуван миналия четвъртък в казино в Лас Вегас, се обвинява в престъпен заговор с цел отвличане, в отвличане, при което е използвано оръжие,  в кражба с взлом, във въоръжен  грабеж, а също и в оказване на насилие.

Някогашната спортна звезда, добила световна известност около обвинението в убийствата на женя си и любовника ѝ и бе оправдана, бе заловен докато се опитвал със съучастници да  вземе спортни трофеи, за които твърди, че са негови, но са били откраднати от агента му..

О Джей твърди, че никой не е бил  заплашван, а просто с приятелите му прибрали вещите. Според потърпевшите обаче върху тях е оказано насилие.

По делото са обвинени още трима души. Ако бившият футболист бъде признат за виновен, той може да получи доживотна присъда.

Според неговия адвокат Йейл Галантър, ако задържаният не е бил О.Дж. Симпсън, той отдавна е щяло да бъде пуснат.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?