ОАЕ разширяват обхвата на "златните" си визи

ОАЕ разширяват обхвата на "златните" си визи

Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще разширяват системата си за издаване на "златни" визи, която дава право на 10-годишно пребиваване в страната на уникални по рода си и най-търсени в света професионалисти, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум - министър-председател на Обединените арабски емирства и емир на Дубай.

Той отбеляза в Туитър, че е одобрил указ за предоставяне на "златен" визи за жителство със срок 10 години на притежателите на докторска степен, лекари, специалисти в областта на компютърните науки, електрониката, програмирането, биотехнологиите и електротехниката. От тази визова програма са обхванати също специалисти в областта на изкуствения интелект, епидемиологията и някои други специалности.

Обикновено чужденците в ОАЕ имат подновяващи се визи, валидни само за няколко години, които са свързани с работата им. През последните години правителството направи визовия си режим по-гъвкав, предлагайки по-дълго пребиваване за някои типове инвеститори, студенти и професионалисти, отбелязва Ройтерс.

Споделяне

Още от Свят