Областният управител на Ловеч научи от медиите, че е сменен

Областният управител на Ловеч Мариян Балев бе освободен от длъжност с днешно решение на Министерския съвет, съобщиха от правителствената информационна служба, цитирани от БТА. В съобщението, изпратено по електронната поща, се казва, че причината за освобождаването му е, "че на регионално равнище не провежда последователно политиката, очертана в правителствената програма". До назначаването на титуляр поста ще поеме заместник-областният управител Зафир Зарков, съобщават още от "Дондуков"1.

Балев научил по телефона от кореспондента на агенцията в Ловеч за своето освобождаване и отказал коментар, докато не се запознае с решението. От два дни неговият заместник Зафир Зарков не е на работа, заради заболяване. Според секретарката му, най-вероятно той ще бъде на работа в понеделник.

Мариян Балев бе назначен за областен управител по предложение на ловешкия депутат Стела Банкова, която бе изгонена от царската група преди повече от година. В коментар за БТА Банкова заяви, че освобождаването на Балев доказва, че управляващата политическа сила "отдавна е изпаднала в политически амок".

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?