Областният управител на Разград катастрофира тежко с 3 промила алкохол в кръвта

Снимка: БГНЕС

С три промила алкохол в кръвта областният управител на Разград Петър Василев катастрофира със служебния си автомобил и пострада в нощта срещу сряда, съобщи Апелативната прокуратура във Варна, позовавайки се на резултатите от изготвената експертиза по образуваното досъдебно производство.

45-годишният мъж е пътувал сам със служебния автомобил на областната управа, марка "Мерцедес", от село Самуил към село Хърсово, община Исперих.

На равен участък от пътя, след който следва десен завой, Василев не успява да го вземе, влиза в гората край пътя и се блъска в дърво. От жестокия удар дървото е отсечено. Мъжът е управлявал колата без колан.

Очевидец, който пътувал в автомобил след областния управител, вижда катастрофата и подава сигнал. На мястото е изпратен специализиран автомобил на "Пожарна и аварийна безопасност". За да извадят тежко ранения Василев, служебната кола е била рязана.

Петър Василев е настанен с множество тежки наранявания по цялото тяло в МБАЛ в Разград. От удара той е със счупен десен глезен, лява подбедрица, открити рани в областта на краката, гърдите и главата. Има и две счупени ребра. Приет е с комоцио и трамватичен шок. Тази сутрин е опериран, тъй като от катастрофата управителят е и със спукан бял дроб.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?