Областният управител на София взе на концесия плаж "Къмпинг Веселие" в Созопол

Николай Пехливанов - областен управител на София

Фирма на областния управител на София Николай Пехливанов взима на концесия плаж "Къмпинг Веселие" в Созопол. Това реши правителството на заседанието си в сряда.

"Блек Сий Бийч" ЕООД е определена за концесионер на морския плаж за срок от 15 години. През последните години компанията беше наемател на плажната ивица. До 2012 г. къмпингът пък се управляваше от фамилия Баневи, но им беше отнет още по времето на първото правителство на Бойко Борисов. Николай и Евгения Баневи бяха обвинени в пране на пари, данъчни престъпления и присвояване от прокуратурата.

Концесионерът се задължава за целия срок на договора за концесия чадър и шезлонг на плажа да струват не повече от 10 лв. всеки.

Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 27 818.87 лв. без ДДС., а след това ще се плаща съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 7.70 на сто без ДДС, е посочено в съобщението.

"Блек Сий Бийч" обещава да инвестира 123 660 лв. за подобряване на достъпа до плажа.

"Къмпинг Веселие" се намира на 5 км южно от Созопол и e в непосредствена близост до къмпинг "Смокиня". Активната площ на плажната ивица е в размер на 9003 кв.м, като от нея са изключени каменистият терен от 604 кв.м и площта на установените сиви и бели пясъчни дюни в размер на 8909 кв.м. Дължината на бреговата ивица е 357 метра.

Краен собственик на "Блек Сий Бийч"  е Николай Пехливанов, показва справка в Търговския регистър. В близост до плажната ивица в Созопол се намира неговият затворен ваканционен комплекс "Грийн Лайф Ризорт".

Пехливанов основава строително-инвестиционната си компания "Грийн Лайф" през 2004 г. Чрез нея той реализира повече от 20 ваканционни проекта в районите на Созопол, Пампорово и Банско.Строи жилищни сгради и в София.

Областният управител на столицата е роден в Бургас, където завършва Природо-математическата гимназия. Дипломира се като инженер по промишлено и гражданско строителство от Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.

Влиза в политиката през 2009 г., като става депутат в 41-ото Народно събрание с листата на "Атака".

На местните избори през 2015 г. е избран за общински съветник в Столичния общински съвет и зае поста заместник-председател на СОС.

Две години по-късно - през май 2017, г. е назначен за областен управител на София от премиера Бойко Борисов.

Споделяне

Още от Бизнес