Общинарите в Благоевград с общински пари на концерт на Веселин Маринов

За да не пее любимецът на министър Цветан Цветанов пред празна зала, 37-те общински съветници в Благоевград получиха вкупом билети за концерта на Веселин Маринов в Благоевград със заръката непременно да отидат в зала “Яворов” на културното събитие. Идеята е на председателя на Общинския съвет в Благоевград Костадин Хаджигаев от ГЕРБ, който изпратил бележка в кметството сумата за билетите да бъде включена в разходната част на бюджета на Общинския съвет за 2010 г., съобщава в четвъртък вестник "Струма".

Финансистът на кметството Костадин Шумантов отказал да подпише харча, защото не е придружен от фактура. По данни от касата, където се продават билетите за концерта, най-вероятно става дума за 555 лева, защото ВИП билетите, каквито са подходящи за народните ни избраници, са по 15 лв. Билети втора категория Веско Маринов е пуснал по 12 лв., по-простосмъртната част от населението ще се наслаждава от задните редове на залата срещу 10 лв. за билетче, пише вестникът.

Съветници от Благоевград от понеделник бълвали огън и жупел срещу натрапеното им културно мероприятие, защото се оказало, че извън групата на ГЕРБ “певецът на народа и на МВР” няма много почитатели. 12 от народните избраници декларирали пред “Струма” категорично, че нямат никакво намерение да си губят времето в залата в слушане на вечните хитове на Маринов и вероятно на култовия му химн за МВР, около който се развихри скандал.

Все има недоволни, никой не каза нищо, когато платих 52 470 лв., за да докарам група “Любе” (любимата група на руския премиер Путин – б. ред.) в Благоевград, оплакал се идейният стожер на мероприятието К. Хаджигаев. До понеделник той бил силно притеснен, че няма да се събере достатъчно публика за Веселин Маринов, и купил над 200 билета, които раздал по линия на ГЕРБ безплатно на пенсионери и инвалиди. Вчера обаче цял ден от клубовете му звънели, че има още мераклии за билети, и интересът към концерта внесъл в него сериозна доза успокоение, че песнопоецът на МВР и личен приятел на вътрешния министър Цветан Цветанов няма да пее пред празна зала в Благоевград, разказва "Струма“.

Пратил съм фактурата за билетите на общинските съветници на г-н Шумантов и не мисля, че има нещо грешно в това - става въпрос все пак за култура, подчертал Хаджигаев. На мен ми намалиха представителните от 20 000 на 12 000 лв., от 3 години веднъж не съм ползвал служебна кола за пътуванията си до София и региона, телефонът ми е личен, така че не смятам, че това е някакво разхищение на общински средства, разяснил председателят.

Благодарение на изкупените от ГЕРБ билети в сряда около 14.00 часа почти всички места в побиращата 540 зрители зала “Яворов” били продадени, имало само около 20-ина свободни.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?