Общински съветник от Велико Търново обвинен за участие в престъпна група

Общинският съветник от Велико Търново Иван Иванов, собственик на рекламно-издателския комплекс "БИ", е привлечен като обвиняем за участие в организирана престъпна група, разкрита при полицейската акция "Фалшификаторите". Това съобщи БТА в понеделник,, като се позова на окръжната прокуратура.

Обвинението е по чл. 321 от Наказателния кодекс, а на обвинение е наложена мярка за неотклонение "подписка".

Организираната престъпна група бе разкрита при полицейската операция "Фалшификаторите" на 21 април във Велико Търново и Севлиево, където на различни адреси бяха открити големи количества фалшиви винетни стикери, бандероли и документи.

В хода на разследването бе установено, че организатор на групата е 38-годишният Мирослав Станков от София. Като негови съучастници са привлечени Бисер И. (26) и Радостин Н. (25) от Велико Търново и Милчо Г., печатар от Севлиево.

Великотърновците изработвали фалшификатите в помещения, които ползвали под наем в печатницата на рекламно-издателския комплекс "БИ." Част от фалшивите стикери били изработвани в нелегална печатница в Севлиево.

При направения на 8 юли повторен обиск на печатницата във Велико Търново спецполицаите открили и иззели над 500 000 фалшиви винетни стикери, 9 компютъра, сървър, 81 фотографски плаки на печати на различни институции, празни бланки на дипломи за професионална квалификация, както и фирмен печат на "Лукойл", с който били заверявани касови бележки за продажба на винетки.

Споделяне

Още от България