Общински съветник събра 70 гости и фолк певици в ресторант насред пандемията в Пловдив

Заради проявата областният управител въвежда вечерен час за ресторантите до 23.30 часа

Общински съветник събра 70 гости и фолк певици в ресторант насред пандемията в Пловдив

На фона на непрестанни рекорди на броя на заразените с Covid-19 в страната общински съветник в Пловдив събра 70 човека в ресторант, за да отпразнува 30-ия си рожден ден. Заради силната музика и купон, който продължил след 1.30 часа сутринта с участието на фолк певици, съседи са подали сигнали на телефон 112, но без резултати, разказа бТВ.

Рожденикът е общинският съветник от земеделски съюз "Александър Стамболийски" Кирил Търев, който с колеги и приятели е заформил среднощния купон. Управител на заведението е дъщерята на неговия съпартиец Георги Колев - Надя Колева. Тя е публикувала клипове от въпросното парти с участието на фолкпевиците Галена и Алисия.

Заради шумната музика пловдивчанинът Ивайло Спасов подава сигнал до всички институции. Мъжът разбира, че партито е на хора от местната власт. В сигнала на Спасов се твърди, че на купона са присъствали шефът на местния клон на "Напоителни системи" Петко Димов и един от заместник кметовете.

В телефонен разговор рожденикът обясни пред бТВ, че това е било парти изненада, съжали че са се увлекли и партито продължило до късно.

"Превърна се в хубав рожден ден благодарение на мои приятели. Аз не мисля, че съм направил нещо лошо, че съм се събрал за 30-ия ми рожден ден със 70 човека в заведение за 400 човека, всички мерки бяха взети", твърди Търев.

Ресторантът ще бъде глобен от Българската агенция за безопасност на храните с 3000 лева, защото е работил и след 23:30 часа. Заради шумния купон областният управител Дани Каназирова обяви, че ще въведе две нови мерки - работното време на ресторантите се ограничава до 23:30 ч., а музиката не трябва да превишава 85 децибела

От самия ресторант обясниха, че са отдали под наем заведението за вечерта.

"Бяхме помолени за организиране на частно мероприятие… като изрично е записано, че трябва да приключи в 23:30", казва Деян Найденов. съсобственик на ресторанта Деян Найденов.

"Той не искаше да празнува рожден ден, аз исках да бъде изненада и организатор бях аз, стари приятели сме с баща му", обясни Юри Гъдов, който организирал купона.

Споделяне

Още от България