Общинският съвет в София спира работа временно

Съветник е заразен с Covid-19

Сн. БГНЕС, архив

Столичният общински съвет спира работа до 29 март – датата, до която към момента в страната са въведени извънредни мерки в опит да се ограничи разпространението на коронавируса. От миналата седмица постоянните комисии към съвета нямат заседания. Това ще продължи и тази седмица. Няма да има и редовно заседание на съвета, съобщи в профила си във Фейсбук председателят на общинския съвет на най-голямата община в страната Елен Герджиков.

В дните преди обявяването на извънредното положение в страната комисиите на общинския съвет заседаваха без до тях да се допускат хора от администрацията или граждани.

"Ако възникне неотложност от взимане на решения, свързани с мерки, които са в компетентността на СОС, ще свикам председателски съвет, на който да обсъдим възможностите да заседаваме, при спазване на изискванията за безопасно събиране на повече хора", допълни той.

Герджиков съобщи, че има и заразен с Covid-19 общинар. "Лекува се във ВМА. Пожелавам му бързо възстановяване", допълни той.

"За пореден път призовавам да не използваме тази ситуация за политически дивиденти или партиен маркетинг", пише още председателят на общинския съвет.

По-рано един от зам.-председателите на съвета – Борислав Иванов от "Атака", който е част от групата "Патриоти за София", попита отново в социалната мрежа защо общинският съвет не заседава и няма ли нужда да се взимат важни решения за управлението на общината. По-късно той изтри публикацията си.

Герджиков не посочи името на заразения с коноравирус съветник, но по-късно самият заразен обяви, че се лекува във ВМА и се подобрява. Става въпрос за Анна Стойкова от ГЕРБ.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?