Обвиненият за хулиганство Волен Сидеров все още може да носи оръжие

Обвиненият за хулиганство Волен Сидеров все още може да носи оръжие

Волен Сидеров все още има разрешително да носи оръжие и няма криминална регистрация в МВР, въпреки че преди 12 дни бе обвинен за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда, съобщи сайтът "Дневник" в понеделник.

Причината е, че от прокуратурата едва преди три дни са изпратили писмо по пощата до МВР, с което уведомяват за повдигнатите обвинения за скандала на летището във Варна. В писмото има и искане за отнемаме разрешителното за притежаване на оръжие на лидера на "Атака".

Не е ясно защо прокуратурата и МВР трябва да си комуникират по пощата, след като бяха похарчени близо 20 милиона лева за изграждане на система за електронна комуникация.

През миналата година бившият вътрешен министър Цветан Цветанов вдигна голям шум покрай опита на МВР да му направи криминална регистрация, защото бе обвинен по три дела. Цветанов обяви, че наредбата на МВР, която урежда този въпрос противоречи на Европейската конвенция за защита правата на човека и конституцията. Иронията в случая бе, че Цветанов сам бе одобрил наредбата, докато бе министър.

Споделяне

Още по темата

Още от България