Обвиненията срещу двамата депутати от ДПС внесени в съда

Софийската градска прокуратура внесе в сряда в съда обвинителен акт за документни измами срещу двама депутати от ДПС - Гюнай Сефер и Митхат Табаков. Те са обвинени за присвояване на 337 000 лева по две обществени поръчки за изграждането на път от село Окорш до централното шосе Шумен – Силистра.

Техни фирми печелят конкурс за строителство на пътя с дължина 7.3 км, а в крайна сметка са изградени само 1.7 км, който не отговаря на проектните условия. Освен тях обвинени са Росица Милчева и Веско Пачкински, които е трябвало да осъществяват строителен надзор на обекта.

Според обвинението депутати и техните съучастници използва фалшива документация и са получили парите в периода 16 октомври до 28 ноември от предприятието "Публични инвестиционни проекти" ЕАД. Разследването беше извършено от специализиран екип, включващ прокурори, следовател, полицай и служител на ДАНС.

На Митхат Табаков е повдигнато обвинение и още за документна измама, извършена в края на 2005 година. Според прокуратурата той заедно със Зекир Дьонмез и Росица Милчева са получили 356 000 лева отново от държавната компания "Публични инвестиционни проекти" ЕАД.

Споделяне

Още от България